Going 2 Moon: Bteween Winter and Spring


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Bteween Winter and Spring

nampak gayanya musim sejuk masih lagi belum mahu berakhir....sebabnya petang tadi turun salji lagi kat uk nie...muahahah...skang dah pertengahan bulan march...sepatutnya dah tak turun salji lagi...tapi tahun nie lain sikit...masih ader lagi salji yang turun...petang tadi lebat giler salji turun..aderla dalam 1/2 jam....so kalau sesapa yang tengok snow turun camna...tengokla video kat bawah nie...



tapi sorila kalau tak nampak sangat...maafla guna kamera kokak...yang mempunyai 5 megapixel dan hanya 15cm tebal (matila riak!)...pepun at least bley la jugak nampak salji tue turun...

bayangkan daripada suhu 12 degree celcius pagi tadi...terus menjunam kepada 1 degree celcius masa petang tadi dan juga malam nie....memang sejuk giler nie...

fenomena cuaca skang nie adalah berpunca daripada angin sejuk yang berasal dari Arctic yang tengah melanda UK sejak lewat minggu lalu...adalah dikatakan kawasan2 di utara UK iaitu di scotland dan utara england menerima salji yang tebal manakala kawasan2 lain iaitu di Wales and south of england still menerima sedikit salji tetapi tidak banyak dan akan cair dengan cepat...

hai kesian kat bunga2 yang dah tumbuh...ingatkan dah panas tapi masih lagi sejuk rupanya...



P/s: masa aku tulis entry nie...salji masih lagi turun kat luar tue...kalu berterusan sampai pagi esok...nampak gayanya ader can la untuk kali kedua bermain salji tahun nie...yeahuuuu...dahla esok aku takder kelas...errrr bukan ader satu kelas ke...ape-ape jela...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan