Going 2 Moon: Hari Gembira


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Hari Gembira

kalu hari rabu aku bad mood....semalam plak lain ceritanya....semalam la hari yang aku rasa paling best untuk semester nie...sebabnya adalah semalam snow turun dan jugak semalam aku dapat duit elaun....yeaahuuuu

kalu nak tahu semalam boleh dikatakan seluruh England dan Wales mendapat heavy snow shower tapi kawasan paling teruk terjejas rasanya Wales la...memang best...bangun pagi semalam tengok2 salji dah seinci tebal kat depan rumah....pastu bebudak rumah aku nie dengan tak mandi lagi...semayang subuh pon belum terus pakai jaket dan keluar main salji...punyalah bersemangat kan....Pian pon sama jugak main salji...aku pepagi buta plak memang maleh nak kuar rumah...pastu derang bley baling salji kat tingkap bilik aku...

siapa sangka salji akan turun dikala musim sejuk sudah hampir ke penghujungnya...malah sudah ader bunga2 di tepi jalan yang sudah mengembang menandakan musim bunga hampir tiba...kitaorang mati-mati ingat salji takkan turun langsung tahun nie...yerla minggu lepas suhu bukan main panas lagi...tup tup semalam salji turun....bukan sikit2 dia turun...tapi lebat plak tue...dari pagi sampai ke petang....

Kawasan depan rumah

lepas breakfast kitaorang satu rumah terus keluar bergambar kat depan rumah...pastu main baling2 snow....hahaha dahla buat kat depan rumah...waktu pagi plak tue waktu orang lain sibuk nak pi kerja....semua orang tengok tapi kitaorang pedulik hapa...depa bleyla memang dah tengok salji dari kecik lagi....tak macam kitaorang yang baru 2 tahun kat sini nak merasa salji...pastu sempat la jugak kitaorang buat satu snowman yang kecik...

pastu tengahari baru kitaorang masuk rumah...aku sebenarnya ader kuliah sejam pukul 9 pagi pastu pukul 2 ptg ader satu lagi kuliah sejam tapi dua-dua aku ponteng....lagipon salji tebal...nak jalan pon susah... licin plak tue...

Bangunan Aston Webb yang menempatkan pejabat pentadbiran dan juga dewan besar

pastu lepas semayang zuhur Hairi ajak main salji lagi tapi semua orang pon tak hilang letih lagi....tapi gigih punya pasal dia kuar jugak main salji seorang...tak lama lepas tue Ruslan ngan Rafizol pon kuar jugak...tapi kali nie derang main kat belakang rumah plak.... dan kali nie derang buat snowman yang sangat besar...in fact much bigger from my body size....punyala kempunan nak main salji tahun nie....so bila dah dapat main tue derang main sungguh-sungguh...aku ngan Amar je yang tak kuar main...sebab kitaorang dah penat main waktu pagi...

pastu malam plak pi bayaq sewa rumah...hadui tak sempat nak rasa menjadi orang kaya dah kena bawak kuaq duit nak bayaq sewa rumah pulak...pastu kena bayar sekali duit deposit rumah untuk tahu depan...kan tahun depan kitaorang still sewa rumah sekarang nie so kena la bayaq duit deposit lagi...

hari nie pon salji masih turun tapi tak macam semalam...hari nie snow turun sekali ngan hujan jadi tak berapa best sebab basah...so jalan pon jadi lecah dan kotor....kalu hujan saja yang turun takpe sebab walaupon lecah tapi takdela sekotor macam nie...inilah yang aku tak suka pasal snow sebab bila salji dah cair tue...jalan semua jadi kotor...dahla kotor...licin plak tue...

Laluan pejalan yang kotor dan lecah



Kereta2 yang diliputi salji
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan