Going 2 Moon: British Summer Time


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

British Summer Time

Nampaknya...masa untuk menukar jam kembali lagi ....tomorrow is the last sunday in the march...therefore tonight, we at here as U.K residents, or maybe i should say as European residents must change every clocks go 1 hour forward.... whoch is to mark BST- British Summer Time...or generally at any other country known as Daylight Saving Time....

The purpose to change the clock, ermm i'm not sure...but you may read the history and more information about it at here, here and here....malas aku nak taip kat sini...so korang baca sendirila ek...BST nie start dari hari ahad terakhir dalam bulan march sehinggala ke hari ahad terakhir dalam bulan oktober...dan sepanjang tempoh masa nie, semua jam kat UK akan awal sejam (GMT+1) dari Greenwich Mean Time (GMT)...so ini maksudnya perbezaan waktu antara UK dan Malaysia adalah 7 jam manakala kalu guna GMT, perbezaan masa UK- Malaysia adalah 8 jam...

Okla...aku sebenarnya baru balik dari sesi makan2 kat Star City...penat pon tak hilang lagi nie...kitaorang satu rumah keluar makan sebab malas nak masak hari nie..lagipon kitaorang nak belanja Pian makan bersempena harijadi dia 2 minggu lepas...hambik ko 2 minggu lepas birthday tapi hari nie baru nak selebret...yerla sebab 2 minggu lepas kitaorang semua sangat sibuk so memang tak sempat nak selebret birthday dia masa tue...

so tadi kitaorang pi makan kat restoran The Flame....memang marvellous sangat....restoren nie menyediakan buffet...so memang seronok sangat la kalu buffet nie...mana taknya ko bley makan sesukahati ko tanpa perlu memikirkan bil....sedap woo makanan kat restoran tue...kira value for money la...walaupun harga yang dibayar mahal sedikit bagi aku tapi memang setimpal la dengan pelbagai jenis lauk pauk yang dihidangkan kat situ...macam-macam jenis ade...mostly pon oriental food la....ader teppanyaki, sushi, chinese food, malaysian food dll....memang bestla....desert and starters dia pon sedap...pendek kater berbaloi la pergi makan kat situ...

yang bestnyer pelayan dia cakap Melayu...bukanlah semua tapi 2-3 orang la....hahaha...ekceli restoren nie mengikut kater Pian milik orang Malaysia....mungkin betul la kot....tapi kan semua pelayan kat restoren nie adalah orang cina....so aku agak tuan punya restoren nie orang Cina Malaysia la kot...tapi jangan risau...makanan kat situ Halal...walaupon still ader satu section untuk Non-Halal food...

Okla...aku nak pi tido nie...penat + ngantuk + kenyang = tilam + bantal + duvet
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

2 Comments:

At Mac 25, 2007 10:20 PTG, Anonymous azwan said...

lenkali ajak aku sama...

 
At Mac 26, 2007 4:30 PTG, Blogger shunjike7 said...

memang nak ajak pon tapi dalam dok kalut2 terlupa nak telefon ko...

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan