Going 2 Moon: Berubah Cuaca


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Berubah Cuaca

Lega rasanya bila hujan dah turun selepas sebulan lebih kering kontang....bagi sesetengah orang, macam aku yang sukakan hujan, memang la best bila hujan turun tapi bagi sesetengah yang lain, derang amat risau bila hujan turun...sebabnya takut banjir....macam aku,takyah nak fikir apa2 bila hujan...pikir tilam bantal sudah....

Tinggal 2 hari lagi nak sampai hari mengundi.....2 hari lagi kita akan tahu samada kita akan mengekalkan kerajaan yang sama atau kita akan berubah arah dengan memilih kerajaan yang baru....tapi aku rasa la, cheh ala2 penganalisis politik plak rasanya, kita akan mengekalkan kerajaan yang sama....itu bagi peringkat negara la...kalau peringkat negeri, aku taktau la kan....cuma yang menjadi persoalannya, adakah semua negeri akan menjadi milik kerajaan atau ade 1-2 negeri yang akan menjadi milik pembangkang?

Kalau kat negeri aku nie, harap2 kerajaan sedia ada la yang menang....sebab dah banyak pembangunan yang derang buat....walaupun masih ader cacat cela disana-sini, tapi yerla mana nak cari orang yang perfect....

Whatever it is, undilah orang yang boleh berkhidmat untuk anda tanpa mengira simbol, daripada mengundi kerna mengikut perasaan....
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

2 Comments:

At Mac 06, 2008 11:11 PG, Blogger Ted said...

yela....pelik sbb kadang2 org yang taksub ngan pembangkang ni...dia tak sedar yang anak2 dia dari kecik sampai besar kerajaan bg pertolongan..

kalau masuk U lgla...biasiswa sana sini..tp maseh nak membangkang..ni derhaka namanya

 
At Mac 11, 2008 10:34 PG, Blogger shunjike7 said...

biasala orang kiter nie....makan semua nak bersuap, tapi taknak cari makan sendiri....dah la disuap, digigit plak tangan yang menyuap tue...

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan