Going 2 Moon: Jenjalan


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Jenjalan

Semua dah tahu, esok adalah hari penamaan calon2 yang akan bertanding dalam pilhanraya tahun nie manakala 2 minggu lagi plak adalah hari mengundi kepada mereka2 yang layak...soalnya sekarang....


Ko tue layak ke nak mengundi?


kalau dah berumur 21 tahun dan dah mendaftar sebagai pengundi....hah dah layak la tue....cuma ada sesetengah yang dah berumur 41 tahun tapi tak mendaftar lagi, maka tak dapatlah nak mengundi...lagi satu ader yang umur dah cukup, pastu nak pi mendaftar....sekali orang kat kaunter tue cakap tak bley...apa pasal tak bley?...pasal orang tue warganegara Nepal....sebab tue la tak bley...yang bley cumalah warganegara Malaysia....kalau dah warganegara Nepal, pi la mendaftar kat Nepal, nak mendaftar kat Malaysia nak buat apa....

macam biasa....kalau dah musim pilihanraya nie....macam2 benda kita bley nampak kat merata-rata tempat....dacing la, bulan la, roketla....hah tayah susah2 nak jadi angkasawan nak tengok roket, kat malaysia pon bley tengok roket....tapi aku peduli apa semua simbol2....yang penting tengok orang yang bertanding, boleh buat keje ke tarak bley.... simbol tak penting....

Eh lupa plak, aku cakap pasal bebenda nie tak pe kan?....tak salah kan....tak kena tangkap kan...kan kan?


Korang ader tengok RTM tak?...ke korang asyik tengok Astro...ha kalau takde, takpela...saja je tanya....takde apa benda pon....


Oh nak citer, 2-3 minggu lepas aku pi Nilai 3 nun....teman my family....aderla nak beli bebarang sikit....kalau dah namanya Nilai 3, bebenda apa lagi kalau tak kain baju dan tekstil...oh ader juga kekedai karpet ngan kekedai alat2perkahwinan....so pusingla satu Nilai 3 tue....harganya aku tengok biasa2 aje...takdela murah mana pon seperti yang digembar-gemburkan oleh orang ramai...cuma ader banyak pilihan....itu aje....so dah pi ngan my family a.k.a orang pompuan, maka penatlah tawaf kedai2 kat situ....yang jadi mangsa nak bawak bebenda tue, aku ler...sapa lagi....

pas dah abis shopping, kitaorang decide nak pi cuti2 di Kuala Selangor but then tak tahu jalan dari Nilai 3 tue....so tukar arah nak pegi ke Bagan Lalang nun kat Sepang...kalau nak diikutkan, dekat aje Sepang ngan Nilai tapi disebabkan salah masuk jalan, maka sesatla kitaorang....after berpusing-pusing, barulah jumpa jalan yang betul nak ke Sepang tue....sampai kat hotel pon dah maghrib so check-in, lepak2 kejap then gi kedai2 makan kat sepanjang pantai Bagan Lalang tue...semua pon kedai makan seafood la...ngan ikan bakar, sotong bakar, ketam bakar pendek kata seafood bakar la...memang ramai sangat orang yang datang makan situ....nak kater sedap, oklah....harganya bley tahan jugak....depend apa yang korang makan...

esoknya sebelum balik, sempat lepak2 kat tepi pantai Bagan Lalang...memang best sebab tak ramai sangat orang....so aku recommend kepada sesapa yang nak lepak2, pegila ke Bagan Lalang di Sepang....kalau ikut highway, ikut exit KLIA, then ikut arah ke Sepang....dari Sepang, ikut arah ke Sepang Gold Coast sebab tempat tue kat pantai Bagan Lalang la....pergi lepak2 tepi pantai masa petang, pastu bila malam pegi makan seafood kat situ...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan