Going 2 Moon: Hipokrit?


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Hipokrit?

Hallo

Apa khabar?


Akhirnya semua orang pon dah tahu pemenang Juara Lagu tahun nie.....ke korang nie tak tau lagi?...duduk bawah tempurung ke?hah kalau dah cenggitu, aku bagitau ajela kat bawah nie...

Vokal Terbaik - Jaclyn Victor and Lah Ahmad
Ceritera Cinta

Persembahan Terbaik - Mawi
Angan dan Sedar

Kategori : Etnik Kreatif - Nora
Samudera

Pop Rock - Estranged
Itu Kamu

Balada - Sahri (Kaer)
Izinku Pergi

Juara Lagu - Estranged
Itu Kamu


hah itula senarai pemenang Juara Lagu ke-22....bagi kategori vokal, memang aku dah agak Jac n Lah yang akan menang sebab dah derang power....Mawi plak dah namanya raja sms, dah tentu la menang melalui khidmat sms but then i think he deserve to win compared to others performance that night...

yang lelain tue, memang aku rasa patut menang...cuma bagi kategori Balada tue, Maha Karya Cinta rasanya better dari lagu Kaer tue....cuma maybe sebab Fiq nyanyi tak sedap kot membuatkan lagu tue jadi hazab...nasib baik ler satu lagi lagu Faizal Tahir, Kasih Tercipta dinyanyikan oleh Bob yang persembahan dia sangat superb....thank god bukan Ajai yang akan nyanyikan lagu nie sebab aku tak yakin ngan vokal Ajai....Bob memang membawakan lagu tue ngan baik sekali...

Lagu2 lain tue, ader yang menarik ditonton, ader yang k.o....ader yang biasa2 aje macam kat funfair (Hint:Sofaz)...

Oh lagi satu, apa yer fungsi pompuan baca sajak pastu pegang lilin menyemak semasa Sahri nyanyi? aku tak dapat tangkap la maksud pompuan tu ngan lagu Izinku Pergi tu...

Ok dahla pasal Juara Lagu....aku nak citer pasal Hajah Sheila Rusly....wah nampak anggun sekali dia bertudung sejak pulang dari Mekah...cuma bila dia pakai tudung nie nampak tembam sikitla pipi dia tue...hahaha...mintak-mintakla dia akan pakai tudung sampai bila2...bukan untuk sementara waktu aje...yerlah skang nie rakyat Malaysia dah tak kisah samada artis atau selebriti memakai tudung....contohnya Wardina, Ziela Jalil dan ramai lagi selebriti kat Malaysia...kalau dulu susah nak nampak selebriti memakai tudung keluar di kaca tv, tapi skang nie dari penyanyi ke pelakon, dari pengacara ke model, sudah banyak yang memakai tudung tapi masih lagi laku dan keluar di kaca tv....

cuma aku nak tarik perhatian korang terhadap seorang pelakon, penyanyi dan pengacara yang femes dengan mulut laser dia....wah dulu masa mula2 dapat hidayah bukan main lagi jadi ustazah....tudung bertutup rapi, baju ala2 jubah....siap pakai stokin tangan lagi takut2 aurat nampak bila lengan baju terselak...

tapi la nie, wah tudung berfesyen2....telinga sentiasa terdedah menampakkan anting-anting, leher sentiasa terbuka menayang rantai, lengan baju hanyalah 3/4 tanpa alas didalam, baju berfesyen ala2 tak cukup kain....hah gitu la jadinya selepas beberapa tahun mendapat hidayah....

orang sebegitu aku rasa orang yang hipokrit....yerla berbeza sungguh

aku tulis bukan nak memfitnah yer...kalau tak caya cari la gambar2 dia 3-4 tahun lepas masa baru2 dapat hidayah pastu comparekan dengan gambar dan penampilan dia yang terbaru...memang jauh berbeza...

oh lagi satu orang yang hipokrit dalam memakai tudung nie adalah orang yang berbaju kurung, bertudung tapi tetap menunjukkan jambul rambut...hah ini kita selalu nampak kat tv bila ade acara2 rasmi....ala golongan atasan la senang kata...nak tutup sambil nak menunjuk....tak segan ke diaorang nie dengan Raja Permaisuri Agong kita yang sekarang ini....ayu bertudung litup disisi Yang DiPertuan Agong...Daulat Tuanku

bagi aku, lebih baik la tak bertudung langsung dari tutup sekerat-sekerat....sebab walaupun tak sempurna tapi derang tak hipokrit....

hah okaylah, aku nie pon tak sempurna nak menegur orang, jadi sama-samalah saling memperingati....
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

1 Comments:

At Januari 30, 2008 3:47 PG, Blogger nErdYwOnDeR said...

ye suara jac dan lah mmg best..=D..mawi tu pun kter rasa mmg patut menang sbb persembahan lain mcm xbest sgt..kirenye bukan semata2 sbb dia 'raja sms' la..psl soal tudung ni..susah gak nak ckp..kdg2 mereka2 ini pakai tudung dgn menganggap tudung itu sebagai fesyen dan bukan sebagai tuntutan agama..sbb itu la muncul mcm2 fesyen tudung seperti yg disebutkan tu..martabat tudung itu seperti direndahkan bila hanye pkai sbb fesyen sedangkan tujuannya lagi mulia,nak menutup aurat dan mengelakkan sebarang musibah@fitnah..hurm..sekadar luahan pendapat dr sy yg sendiri pun xbetul sgt..wallahualam...

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan