Going 2 Moon: Kemeriahan Berterusan


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Kemeriahan Berterusan

Selamat Hari Raya


Dah masuk 8 syawal hari nie, tapi kemeriahan berhari raya tetap tak berhenti-henti...

Hari nie rumah aku buat open house...ekceli memula takdela open sangat pon since ini hanya untuk invited guest aje...but then in the end kitorang ajak semua orang jugak...

So yang semalam tue yang chaos tue sebab nak prepare untuk hari nie la...memang tak cukup kakitangan sebab ader yang sibuk nak siapkan projek universiti...but in the end, siap jugak semuanya...

Open house rumah kitaorang ader 2 sesi...lepas zuhur for girls and lepas asar plak adalah untuk boys...sebabnya...jeng jeng jeng takde sebab pon...saje je...


Starter : Satay with Kuah Kacang


Main Course : Mee/Bihun Kari


Main Course : Passembur / Rojak Mamak



Desserts : (Clockwise) Puding Roti with Custard Sauce, Swiss Roll,
Agar-agar Tembikai, Air Cincau, Air Sirap, Anggur

Mostly semua yang kitaorang jemput hadir kecuali beberapa orang yang ader urusan lain seperti beraya di Notts, berpuasa dan aderla alasan2 lain...tetapi kemeriahan dan keriuhan tetap ader ...even orang yang kitaorang tak kenal pon datang...



Sebahagian dari tetamu yang datang



Alhamdulillah makanan yang dihidangkan memenuhi selera dan tembolok para tetamu...tidak kurang, dan tidak pula berlebih-lebihan makanan tuesehingga membazir...malah dipuji lagi kesedapan makanan2 tue...yerla mana tak sedap...tengokla sapa yang masak kalau tak bujang 6 orang trang tang tang...

Agar tembikai, hasil air tangan aku...satu lagi adalah puding roti.
Lupa plak nak amik gambar trifle yang dibuat oleh Amar.



So thanks kepada kawan2 yang sudi datang memenuhkan tembolok masing-masing...it's great to have you guys coming to our house....next year, we celebrate raya at Malaysia, so this is our last open house...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan