Going 2 Moon: Raya


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Raya

Hai...memula kater raya esok(jumaat)...but then raya sabtu plak...

Ginilah keadaannya di UK...setiap bandar raya berbeza...macam kat Birmingham nie ader yang raya jumaat, ader raya sabtu...mostly Malaysian kat Birmingham nie akan raya jumaat setelah PMPMB umumkan raya jumaat setelah mengikut MSD yang ikut Central Mosque London...

But then, our house will continue fasting tomorrow...why? because Central Mosque Birmingham yang tak jauh dari rumah kitaorang plus a few other mosque in Birmingham like Green Lane mosque and Amanah mosque announced that Eid will be celebrated on saturday...

So, hanya bebudak rumah aku and a few other Malaysians kat Birm nie akan masih berpuasa esok walaupon majoriti Malaysians lain kat Birm dah raya esok...

Hurm pelik kan kalau orang2 kat Malaysia dengar...even my family pon macam tak caya apa yang aku cakap...but this is fact...memang kat UK nie raya lain2...yerla kat sini mana ader Majlis Raja2 yang nak announce kat tv bila akan sambut raya...so kitaorang hanya bergantung kepada local masjid untuk bagitau tarikh hari raya...

So yang raya hari jumaat adalah kat Manchester, Nottingham, London, Cambridge, Bristol while Birmingham, York, Leeds akan raya hari sabtu...

Pepun, still got one more days in Ramadhan...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan