Going 2 Moon: 2nd Day


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

2nd Day

2nd Day in Syawal

Cerita berhari raya tetap meriah di hari kedua...bangun agak lewat...bukan agak tapi memang lewat pon...got a message from Ruslan asking what time we'll go to open house...bajet ader satu open house aje hari nie but turn out we got another invitation...since all my housemates still sleeping, satu keroje plak aku nak kena tanya bebudak nie nak gerak kul bape...

Pintu masuk Douper Hall


So, we decided to gerak dalam tengahari sikit...oh ekceli ader lebih dari 2 open house but it was at Aston...since kitaorang dah puas berjalan semalam, so hari nie kitaorang pegi yang dekat2 aje...

Destinasi pertama, Douper Hall...rumah si Marisa n Rusya...as usual ader kuih muih and raya food...aku ingatkan Rusya yang masak sorang...sekali Marisa pon ader masak jugak...kecik ati dia aku kater dia tak masak...so makan-makan, sembang2, jeling2...pastu blah sebab ader tetamu lain dah sampai...

Marisa tengah isi rendang ayam yang dia masak


Then memula ingat nak straight gi open house kedua which is rumah Jija but then dia tak siap masak lagi...so lencong ke rumah Zwan yang selang beberapa rumah aje ngan rumah Jija...sempat kutuk tv dia yang aku rasa zaman 80's punya tv...giler antikla...skang nie kan susah nak jumpa tv yang kena tekan butang kat tv kalau nak tukar channel...semua skang nie main tekan remote control aje...ini tv kat rumah dia tue still kena tekan butang...manerla tak kena kutuk...nasib baik tv tue ader kaler...kalau black n white memang lagi kaw-kawla kitaorang kutuk...

Tv antik kat rumah Zwan


Then, gerak ke rumah Jija...masuk aje kitaorang disambut dengan tuan rumah yang sibuk mempromosi a.k.a memuji rumahnya sendiri...kitaorang angguk ajela, kang kecik ati...pastu oelh sebab derang tak siap masak lagi, bedal lagi kuih raya...

Pastu barulah dihidang dengan main course which is nasi lemak and mee goreng...walaupun baru aje melantak kat rumah Marisa, kat sini melantak lagi...nak wat camna, dah hari raya...kalau semalam bley melantak sakan, why not today?

Universiti clock tower as viewed from Douper Hall


Tapi tak duduk lama pon kat sini sebab derang pon ader terima tetamu lain so kenala angkat kaki...takkan tak reti2 kot...

All ini all i think this weekend is the best raya i've celebrated...and possibly the most open house i go...because for the past few years, memang aku tak gi mana2 open house...sebab tak rajin nak gi...but this year, fuhh aku sendiri tak sangka bley rajin mengheret kaki pegi semua open house...maybe sebab ader geng kot...so thanks guys because coming with me to the open houses...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

1 Comments:

At Oktober 19, 2007 5:20 PTG, Blogger Azwan Kader said...

wakaka..sempat gak amik gambar tv oven kitorang tu..

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan