Going 2 Moon: Weekend Yang Memenatkan


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Weekend Yang Memenatkan

Last weekend memang penat...sebabnya pada hari sabtu tue kitaorang satu rumah gi tolong Dr Hafizal pindah rumah...Dr Hafizal akan pindah dari Perry Barr ke Hall Green iaitu dari north area of Birmingham to the south area of Birmingham...

Hall Green nie dekat ngan Sparkhill dimana hambpir 80% kedai kat kawasan tu milik orang Islam...kata Dr Hafizal la...tetapi Hall Green plak kawasan dimana majoriti nya adalah orang putih...yang amat berbeza sekali ngan kawasan kaum pendatang imigran...sebab kalu kawasan yang majoritinya adalah orang putih, kawasan tue bersih dan tak kotor manakala kalu kat kawasan yg majoritinya kaum imigran, kawasan sekitarnya ada banyak sampah dan agak kotor la...memang ketara sekali perbezaan antara kedua2 kawasan...

pepun dari pagi sabtu tue sampailah ke malam kitaorang tolong Dr Hafizal berpindah...almaklumlah kalu yang dah berkeluarga nie memang ader banyak benda yang perlu diangkut...tapi takdela rasa penat sangat sebab cuaca sejuk...

rumah baru Dr Hafizal giler lawa dan besar...semi-d, ada 4 bedrooms...memang sugoi sangat...dan perhiasan dalam rumah tue memang macam English style...kiranya memang lawa gilerlah...pastu malam tu bila dah habis kitaorang angkut smeua barang, Dr Hafizal jamu makan dinner...nasi beriani yang sungguh sugoi...sedap giler...dalam nasi tue ader daging kambing...dahla tgh penat, memang laparla...balik rumah pon dah pukul 11 malam...masuk je bilik terus tido tak ingat apa2 dah...

pastu bangun hari ahad, badan rasa sengal2...itupon aku ntah ader angin kus-kus mana masuk teringin nak makan apam balik...apalagi terusla mengadun bahan2 utk buat apam balik...yang si Ruslan lak nak makan mee sup...maka walaupon badan ader rasa sengal, terusla kitaorang masak...gigih nie masak...nak makan punya pasal...

sebelah petang lak kitaorang buat kuah kacang, sate ngan nasi impit pasal tak puas makan masa jamuan hari raya minggu lepas...hehehe...and pastu ader sorang postgrad yang baru sampai dari Malaysia datang nak menumpang rumah kitaorang sementara dapat cari bilik sewa...tak tahula sampai bila dia kan stay ngan kitaorang...tapi kitaorang ok jer.
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan