Going 2 Moon: Hari Ini Hari Jumaat


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Hari Ini Hari Jumaat

Penatnya hari nie...ader 5 jam kuliah...first lecture start kul 9...dan lecture terakhir habih kul 5 ptg...dah la semalam tak cukup tido...hari nie dalam kelas rasa mengantuk giler...nak bukak mata pon susah...heheh salin nota pon dengan mata tertutup...hebat tak?...pastu bila nak baca balik satu hapa pon tak paham...nampak gayanya nak kena fotostat nota kawan la...

pagi nie cuaca berkabus...so bila naik basikal pegi campus pagi tadi rasa macam jadi kepala keretapi jenis dulu2 punya yang ader cerobong asap tue...berkepul2 asap keluar dari mulut ngan hidung pasal sejuk...kereta2 kat jalan pon semua pasang lampu dan bawak slow jer pasal jarak penglihatan yang pendek...

erm, raya dah nak dekat...lebih kurang seminggu jer lagi....tapi kitaorang kat sini tak rasa apa pon...pasal sibuk ngan kuliah...pastu assignment lagi yang nak kena buat...so bila time nak bukak posa tiap2 hari tu barulah teringat yang raya makin lama makin dekat...si Amar ngan Hairi dah sibuk nak plan nak buat kuih raya...si Ruslan plak dok pikir bila nak buat open house untuk raya nanti...aku plak sibuk dok pikir bilalah internet nak masuk kat rumah sewa aku nie...dah sebulan setengah dah dok tunggu internet nie tapi tak dapat2 lagi...eii tensen..tensen..nak buat assignment tue kadang2 nak kena rujuk internet jugak...ini kalu macam skang terpaksa la lepak kat computer cluster kalu nak guna internet...

malam nie ader perjumpaan orang2 Melayu tak kirala orang Mesia ker, Indon ker, Brunei dan juga Singapore kat bangunan chaplaincy university tapi aku tak join kot pasal penat la...lagipon malas nak kayuh basikal balik rumah malam2 pasal sejuk...majlis malam nie anjuran Masoc (Malaysian Student Society-Birm Uni.) bersama ngan PMPMB (Persatuan Masyarakat dan Pelajar Melayu Birmingham)...tahun lepas pon ader gak tapi tak buat kat uni tapi buat kat Aston...tahun lepas rajin la juga pegi majlis2 macam nie pasal rasa rindu kat Malaysia tapi tahun nie rasa macam malas...maybe sebab skang nie baru jer start term baru uni...so sibuk sikit ngan studi...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan