Going 2 Moon: A New Bike


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

A New Bike

9 Ramadhan 1427

Hari nie gi beli basikal kat carboot...pegi ngan Hairi n Rafizol sebab derang pon nak beli gak...Rafizol dah beli student bus travel card untuk semester nie tapi dia tetap nak beli basikal jugak...macam aku, Pian ngan Hairi kitaorang memang taknak beli tavel card untuk semester nie sebab nak naik basikal pegi kuliah tetiap hari.Oleh sebab kitaorang beli 3 basikal sekali, kitaorang pon mintak murah sikit harga basikal tue...tuan kedai tu pon kasi la diskaun 15 pound...ingat nak mintak murah lagi tapi ntah camner aku gi cakap ok plak...ish rugi rugi...sebab kalu mintak murah lagi sure dapat punyalah...

tapikan basikal kat carboot tue tak banyak choice...ader yang cantik tapi harga dia la plak yang mahal...100 pound...so oleh sebab nak beli basikal yang murah...aku ngan Rafizol amik basikal yang sebijik design sama macam yang Pian beli last week...basikal kaler biru...but who cares if it same...janji dapat guna pi campus...si Hairi plak beli basikal yang sama design dan jenis cuma lain warna...dia amik kaler hijau muda...giler meyerlah warna yang dia plih tue...sebatu jauh pun orang dah bley cam tue basikal Hairi....

esok dah start kuliah...alahai malasnya nak bukak buku...tapi biasalah masa baru nak bukak semester baru macam nie lah gayanya...lepas 1-2 minggu bila dah biasa gi kuliah dah tersa apa dah...sedar-sedar dah cuti balik...yeyeayy tak sabarnya nak tunggu winter break lagi 2 bulan setengah...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan