Going 2 Moon: Kanak-kanak Riang


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Kanak-kanak Riang

Assalamualaikum....

halu...yer hari ini saya bersiaran langsung dari computer cluster kat library....huhuhu...rumah baru saya tak ader internet connection lagi....sedey...menurut surat yang telah dihantar oleh syarikat internet yang tak feymes-Bulldog-...rumah sewa aku hanya akan mempunyai internet connection diantara 4-6 minggu dari tarikh pendaftaran...lebey kurang 3-5 minggu dari sekarang....waaa....awat la lambat sangat nie...

tapikan sebenarnya kat rumah aku tue still ader wireless connection....milik jiran tetangga...ader la 4-5 connection tapi cuma 1-2 jer connection yang bley guna...yang lain tue semua nak mintak password...pastu yg bley guna tue plak signal dia selalu terputus...setakat nak check e-mail tue oklah...tapi kalu nak hupdate blog...hampess...

rumah baru? ermm sangat besh pasal sangat besar...banglo 2 tingkat...ader 1 ruang tamu, 1 ruang makan, 1 dapur...4 double bedroom...2 single bedroom...2 toilet-upstairs n downstairs.... fully furnished....ngeh ngeh ngeh...cuma angkat kain baju masuk almari...and the rent is quite cheaper than other houses...but it's quite far from campus...about 10 minutes bus ride...tapi sangat berbaloi...

dan 2 hari lepas orang Sky Tv dah datang pasang equipment macam Astro tue...so sekarang nie walaupun takder tenet tapi takdela bosan sangat sebab bley lepak2 depan tv...dan yang bestnyer untuk 3 bulan pertama subcription...kitaorang bley tengok semua channel yang ader kat Sky Tv pada harga diskaun...dan lepas 3 bulan baru decide untuk subcribe channel aper...hehehehe...kira orait la tu...bley la tengok channel apa yang best and then choose only the best ones...

ok...cukup la cerita ceriti pasal rumah baru...skang aku nak bagitau yang minggu depan aku akan pi cuti-cuti di Paris, France....yeyeayy...tak sabarnya...ahli rombongan terdiri dari rakan2 serumah-Ruslan, Amar ngan Rafizol...termasuk aku 4 orang la kiranya yang akan pi sana...kami pi sana dari hari senin sampai ari sabtu minggu depan - 6 hari 5 malam....

3 hari pertama kami akan pi Paris Disneyland...about 35-45 minit by train dari Paris....tido kat situ 2 malam...then 4 hari 3 malam lagi akan tido kat Paris...yeyayy tak sabarnya nak tengok istana Cinderella...ngeh ngeh ngeh...pastu kat Paris lak nak tengok matahari terbenam dari atas Eiffel Tower....romantic giler...merasa la feeling ala-ala macam dalam citer "Eiffel, I'm In Love'...pastu nak gi tengok Mona Lisa kat Louvre Museum...

pastu nanti bila balik dari sana barula akan diupload gambar2 semua...itupon kalu dah ader internet connection la...kalu takder....maknanya lambat la korang semua nak tengok gambar...pepun doakan saya selamat pergi dan pulang....
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

2 Comments:

At September 08, 2006 9:26 PTG, Blogger misskasut said...

MEKKKKKKKKKKK seronoknyaaaaaaaa pegi parisssssss!!!! nk ikutttt ...DISNEYLAND!!! gamba byk2 okey ;)safe journey!

 
At September 09, 2006 12:17 PTG, Blogger hayad said...

wah,best nyerrrrrrr....cita byk2 kt blog nnt ek..gambo sekali

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan