Going 2 Moon: Jamuan Raya


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Jamuan Raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri....

walaupun dah hampir seminggu kita beraya, namun masih lagi boleh wish selamat hari raya...bak kata ramai orang....beraya selama sebulan....

kalu yang bercuti seminggu, esok dah kena keje....

semalam ader rumah terbuka kat rumah aku....anjuran bebudak tajaan KPM campur ngan 3 orang budak Mara a.k.a hosmet aku....ramai jugakla yang datang lebih kurang 60 orang....semua pon bebudak undergrads kecuali ader 3 famili yg kitaorang jemput- famili Dr Hafizal, Abang Sulaiman ngan Abang Adeeb...pastu ader 2 cosmet aku- satu orang Mauritius ngan satu orang Brunei...Pian plak jemput kawan dia- seorang orang Putih asal dari Wales yang baru convert ke Islam tahun lepas ngan seorang lagi orang pNigeria...

Pastu ader gak bebudak dari Notts lebih kurang 6 orang dan juga 12 org dari Coventry yang datang open house kitaorang jugak...

makanan yang kitaorang hidangkan semalam memang marveles....rumah aku masak sate, kuah kacang ngan lemang,puding roti, puding jagung, kuih semprit ngan Almond London, rumah Ada masak rendang ayam, rumah Aishah masak Bihun sup ngan rebus nasi himpit dan rumah Iqa plak masak Ayam masak merah ngan nasi minyak...memang banyak giler kitaorang masak....



sate tue kitaorang kira ader lebih kurang 900 cucuk...memang nak tercabut tangan nie ha nak bakar sate tue sebab nak mengipas bara...itupun ader lebih kurang 100 cucuk lagi yang kitaorang tak bakar lagi....aku ngan Hairi plak masak kuih semprit, London Almond, puding jagung ngan puding roti tue...memang sedap (heh masuk bakul angkat sendiri) sampaikan tak cukup...pian plak masak kuah kacang while Ruslan masak lemang...sate plak kitaorang buat sama2 satu rumah....




memang penat jugakla menjadi tuan rumah nie apabila buat open house....sibuk sungguh semalam sampaikan nak makan pon kena makan kat dapur pasal kat ruang tamu tue memang penuh....kitaorang start majlis semalam dalam pukul 2 petang selepas zohor sampailah pukul 9 malam bila tetamu terakhir balik...lepas tue barulah rasa lega...

pastu tgh malam semalam kitaorang kat UK nie kena tukar semua jam...tepat pukul 12 tghmalam tadi, semua jam perlu dilambatkan sejam menjadi pukul 11 malam semua...ini kerana tempoh masa British Summer Time (BST) telah berakhir...setiap tahun orang kat UK kena tukar jam 2 kali...sekali masa musim bulan 4...sekali lagi masa bulan 10....
kalu nak cerita pasal British Summer Time, nak kena buat entry baru pasal panjang penerangan dia...so search jela kat internet pasal BST nie...yang pastinya, antara bulan 4 ngan bulan 10, beza masa antara UK dan Malaysia adalah 7 jam dan antara bulan 10 ngan bulan 4 adalah 8 jam...

so itu jela citer weekend nie...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

1 Comments:

At Oktober 30, 2006 10:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said...

oooiii bob!! xtau pon ko de blog. slamat hari raya. banyak makan ko neh. hehe

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan