Going 2 Moon: Hooligans


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Hooligans

Hooligans...korang tau kan apa maksud hooligans tu...kalu tak tau, tak per...meh aku citer...hooligans tue adalah orang2 yang suka membuat kaco atas sesuatu sebab...so hooliganism pulak perbuatan yg suka merosakkan harta benda...

Aku sebenarnya tengah tengok satu citer kat tv pasal England football fans...macam kiter semua tahu, penyokong2 bola sepak England terkenal kat seluruh dunia sebagai penyokong yang sangat fanatik dan ganas...kat mana2 derang pergi memang akan berlaku kekacauan yang dicetuskan oleh penyokong2 fanatik ini..so dalam citer tv yang aku tgk tue derang ader tunjuk la muka2 hooligans nie masa werlkap baru2 nie...itupon wartawan tue terpaksa guna kamera tersembunyi sebab takut kena pukul...berani sungguh wartawan tue...

so masa kat German...pasukan penyokong yang diawasi paling ketat oleh plis sudah semestinya penyokong2 England...even dalam citer tue tunjuk ader polis2 dari UK yang dihantar ke German bagi membantu polis German untuk mengawa perlakuan penyokong2 fanatik nie...kat mana2 penyokong2 England ader...mesti ader polis jugak kat situ...ader yang pakai baju polis...ader yang menyamar sajer...semata2 utk control penyokong2 fanatik nie...

Tapi rupa-rupanya penyokong2 fanatik nie tahu jer mana satu angota2 polis yang menyamar...hahaha...kantoi...eventhough derang dah tau yang polis2 dok perati jer gerak-geri derang...tapi derang still gak nak wat kaco kat situ...seb baik pasukan polis anti-rusuhan German datang...maka takder apa2 yg berlaku malam tue...derang dinasihatkan brsurai sajer...pastu wartawan tue tanya la kat penyokong2 England tue...kalu kat England apa yang polis buat kat derang...penyokong tue cakap kalu kat England jangan harap la polis akan lepaskan derang macam tue sajer...mesti ader yang akan diseret ke balai polis dan silap2 ader yang kena masuk hospital sebab kena pukul ngan polis...pendapat aku...kalu derang kena pukul tue padan ngan muka derang pasal sapa suruh wat kaco...pastu rosakkan harta benda lagi...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan