Going 2 Moon: Unlimited Bowling


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Unlimited Bowling

Semalam kami pi bersuka ria kat Star City ngan main boling. Best sekali main boling ramai-ramai. Memang kecohla tempat tue. Seperti biasa ada adegan kutuk mengutuk yang di ketuai emmm dan dibantu oleh emmm. Almaklumlah, nak wat camna. Pin boling tue di tgh lane tapi bola yang di baling plak masuk ke tepi lane. Terpaksala 'ditegur' kan?

Yang best nyer main boling semalam adalah regenyer yg sangat murahhs skali. Kami cuma perlu bayaq 6 pound termasuk shoe hire dan bley main unlimited game. Sangat best. Cuma ader sikit restrictions iaitu main sebelum kul 6 petang dan kena ader at least 4 people yg bermain sama2. Jadi, sebaik saje pintu tempat boling tue di bukak pade pukul 12 tghari semalam, kami pon menyerbula masuk. Semangat nie nak main boling. Almaklumlah dah lamer skali tak main boling.

Dapatla kitaorang main dalam 7 game boling. Itupon sebab semua pon dah rasa penat dan lenguh2 tangan. Ader gak yang samapi melecet kat jari. Habis main boling, pi makan kat restoran Yussef plak. Restoran tue kat Star City gak. Best betul duduk Birm nie. Kat tempat macam nie pon ader kedai makan halal. Dan rege untuk makanan kat situ pon murahs skali. Bufet untuk lunch hanya 4 pound. Bley makan sebanyak mana yang korang mampu. Kualiti masakan dier aku kasi 6.5 dari 1o bintang. Okla untuk rege yang kami bayaq.

By the way, kalu sesapa yang tak tau Star City tue aper, star city tue adelah tempat bersuka ria. Dalam satu bangunan tue dier tempatkan pelbagai jenis aktiviti untuk bersuka ria. Antaranya boling, cinemas, pastu ader rock climbing, tempat gelungsur salji and etc. Ader gak 2-3 buah kedai baju dan a few restaurant like Nandos. Ha, kedai Nandos nie pon halal jugekk. Cuma jarak dari rumah aku ke tempat tue agak jauh dan kene naik 2 bas. Lebey kurang 1 jam jugak kalu nak pegi pasal bas tue banyak berhenti-henti dan masuk kawasan perumahan.

Balik petang semalam, Amar singgah rumah aku dulu pasal nak amik cd citer House yang aku belum burn dalam cd lagi. Pelikkan? Agakla... camna nak amik cd tue kalu aku belum burn lagi so terpaksa la dier lepak rumah aku dulu sementara nak tunggu aku burn cd. Rafizol ader gak bertandang ker rumah aku nie. Maka apabila dah cukup korum trilogy *bukan trilogy lord of the rings*, kami pon main la sejenis permaianan yang amat mengasyikkan lagi melalaikan * tapi jangan fikir bukan2 tau...tak baik speku speki nie*. Dari siang bawka ke malam, dari kat luar hujan sampila hujan dah nerenti, tapi tetap tak menghalang kami bermain. Lepas tue hairi pon ader gak bertandang. Dalam kul 10 tu kami order pizza pasal kami tak makan dinner lagi.

nie lagi satu bestnyer duk kat Birm nie, nak makan aper2, order guna telepon sajer. Dan tunggu sampai depan rumah. Regenyer pon takdela mahal sangat. Pastu tepon Pian ngan Ruslan untuk join makan pizza. Dah kenyang bagai makan pizza, sambung lagi main game tue. Kali nie Ruslan nagn Hairi pon join gak. Memang best betul pasal perut aku sakit sebab banyak gelak sangat. Nie semua keje Hairi ' hari-hari makan kari sambil pakai sari tapi tak pegang vavi'. Haram katanya. banyak tul cengkadak dan cengkedek dier.

Main punya main sampaila masuk subuh. Dapat semyang di awal waktu.Bukan macam selalu *matila sebab selalu TERbuat di akhir waktu*. Pastu semua orang dah ngantuk dan masuk tido. Amar plak tinggal kat dapur aku tengok citer House pasal kalu dier nak rumah awal lagi. kang kalu jadi apa2, sapa yang susah, mereka dan keluarga mereka. The result for today, i woke up at 10.30 tihs morning. terus on kan laptop dan hupdate blog ku ini...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

1 Comments:

At Jun 15, 2006 3:49 PTG, Blogger duniasHaH said...

wei makcik..jgn lupa melawat blog aku occay!!

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan