Going 2 Moon: KPMers


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

KPMers

Hari nie bebudak KPM ader perjumpaan ngan pegawai atasan KPM yang datang melawat dari Malaysia...aku pon mulanya taktau pasal perjumpaan nie sebab tak dapat apa2 email atau surat yang kata ade pegawai KPM nak datang....nasib baik Aishah call bagitau pagi tadi bagitau...so petang tadi kitaorang beudak KPM pi la meeting tu...yang datang petang tadi adalah Pengarah Bahagian Matrikulasi - Prof Dato Dr Zainal Abidin Ahmad, SUB Bahagian Biasiswa - Puan Rogayah Abu Bakar dan juga 2 orang lagi yang aku lupa nama mereka...so memang bukan calang2 pegawai dari KPM la kitaorang jumpa tadi....

So motif diadakan perjumpaan tadi sebab pegawai2 KPM ingin melawat dan bertanya khabar pelajar2 tajaan KPM yang berada kat UK nie...derang nak jugak tahu perkembangan student2 derang....ader problem ke tak....dan seperti biasa problem yang diutarakan tidak lain dan tidak bukan adalah pasal duit elaun....yerla penting woo duit...kat UK nie kalau takde duit susah...bukan sesenang aje nak mintak mak bapak kirim duit....itupon kalau mak bapak mampu la nak kirim duit...sebab tue kalau elaun masuk lambat ke, atau elaun tersalah bagi ke...memang menyusahkan studentla....

Perjumpaan petang tadi pon tak lama...tak sampai sejam rasanya sebab pegawai2 tue ader benda lain plak untuk dihadiri...lagipon bebudak kat Birmingham nie takde banyak sangat isu yang nak dibangkitkan...bukan macam bebudak kat Nottingham yang dengar khabarnya meeting derang amik masa 3 jam..entah apa yang derang sembang pon taktaula...tapi tak kisahla yang penting elaun bebudak Birm nie baru aje masuk semalam so semua pon riang gembira...

Pastu cerita panas hari nie....Perdana Menteri Malaysia, PakLah nak kahwin dengan Jeanne Abdullah....alhamdulillah satu lagi masjid akan dibina....bakal isteri PakLah nie khabarnya adalah bekas adik ipar Datin Seri Hendon Mahmud....dan memang PakLah dah lama kenal pon dengan bakal isterinya nie...so semoga bahagia ke akhir hayat....
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan