Going 2 Moon: Panas! Panas!


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Panas! Panas!

Hari kat website BBC even kat frontpage Yahoo UK! (baca lebih lanjut di website BBC dan Yahoo UK) keluar berita pasal purata suhu di UK dalam bulan ini yang dikatakan telah memecahkan rekod untuk bulan april paling panas semenjak 1943 dalam masa 300 tahun...purata suhu unutk bulan ini adalah 10 Celcius manakala pada bulan april tahun 1943, purata suhu adalah 9.2 celcius....

Kalau orang Malaysia mesti cakap yang 10 celcius itu masih sejuk sebab purata suhu kat Malaysia adalah 33-34 celcius... macam sekarang kat UK nie kan, yang sejuknya adalah angin sedangkan kalau duduk kat bawah cahaya matahari memang boleh rentung kulit badan...pastu derang cakap ini berpunca daripada global warming, sebab yang sama bila salji tahun nie turun di pertengahan bulan februari...tapi malas nak komen panjang2 sebab antara negara2 yang banyak menyumbang kepada global warming nie pon adalah UK jugak...so sendiri mau ingatla...

Okay, nak masuk citer pasal aku....hari nie rambut yang aku dah simpan selama 1 tahun 2 bulan telah dikorbankan...sebabnya, aku dah malas nak bela rambut panjang...banyak benda nak dibuat macam nak kena syampoo, nak kena sikat, pastu nak kena ikatla...so benda2 tue banyak amik masa...so kalau rambut pendek, aku takyah buang masa sangat...and second reason is summer is coming...kalau rambut panjang nie, kepala jadi panas...senang citer bila berambut pendek nie dapat jimatkan masa, lebih enak mata memandang, dan juga dapat menyejukkan kepala dengan cepat...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

2 Comments:

At April 28, 2007 4:56 PG, Blogger Azwan Kader said...

template ubah, rambut pendek... zaman berevolusi ka?

 
At April 29, 2007 3:24 PTG, Blogger shunjike7 said...

ha'ah...hidup ini perlu sentiasa berubah supaya tidk bosan...

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan