Going 2 Moon: Sejuknya!


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

Sejuknya!

Aduhhhh sejuknya malam tadi....aku check suhu malam tadi mencecah -3 degree celcius....mak aiiii....dah la heater rosak...bongoknya syarkat British Gas nie....petang semalam ader pekerja Biritish Gas datang kononnya nak 'baiki' boiler rumah nie....itupon sebab landlord kitaorang yang call sebab takder air panas kat sinki....kalu termasuk semalam, ini dah kali ketiga dia datang bulan nie....memang bengong betulla syarikat nie...haduii...lepas ajer dia 'baiki' semalam....terus heater rosak...bila kitaorang check boiler tue....api tak menyala dan air yang sepatutnya ader dalam boiler tue kosong.....

Memang tak lena la tido sebab sejuk sangat....tak pernah-pernah aku tido pakai stokin...malam tadi aku tido kena pakai stokin sebab tak tahan sangat.....ingat nak pakai sleeping bag tapi Pian dah pinjam....so terpaksa la pakai duvet yang tak berapa berkesan tu....huhuhu....sedey tak?

Nampak gayanya nak kena call landlord lagila....nak bagitau pasal benda nie....hiii tensionnya....

Pastu, walaupun suhu dah mencecah -3 celcius tapi jangan korang sangka dah ader salji....takdernyer...setakat nie salji tak turun lagi....kalu tahun lepas tu awal bulan 12 dah ader salji tapi tahun nie takde salji pon....maybe minggu depan atau bulan 1 kot baru turun salji....kalu nasib tak baik tahun nie takder langsung salji yang turun...

Skang nie seluruh UK berkabus...memang tebal sangat kabus nie....kalu kat Mesia hanya berkabus di waktu pagi atau bila ada kebakaran kat Indonesia tapi sekarang nie kat UK berkabus tak kira masa...tengahari buta pon berkabus....apatah lagi pada waktu pagi atau malam yang sejuk....pastu kalu tengok rumput, memang rumput dah beku dah pon...atau dipanggil frost...memang nampak putih ajer rumput2 kat padang dan juga kat belakang rumah aku yang vast besarnya nie...

Salji oh salji, bilakah engkau nak turun?
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

1 Comments:

At Disember 23, 2006 3:30 PTG, Blogger hayad said...

weh,letak ar gambo rumput yg dah beku tu. tingin nak tgk

 

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan