Going 2 Moon: 1 Ramadhan


Going 2 Moon

Sometimes, simple is the best!

1 Ramadhan

Sekarang nie semua orang sibuk bercakap pasal ramadan baik di Malaysia ataupun sesama kitaorang kat UK nie...

kalau di Malaysia, menjelang bulan puasa ataupun hari raya pasti ader pengumuman kat tv, ala yang ader ayat 'saya mewakili majlis raja-raja, ingin mengumumkan tarikh bermulanya puasa/hari raya jatuh pada....'

lebih kurangla ayat dia begitu....satu famili dok tercongok depan tv tunggu pengumuman tue...berdebar-debar....

tapi bagi kitaorang kat UK nie mana ader benda2 cenggitu...yang ader pesanan dari MSD yang kater bila akan start puasa...MSD pon kalau tak silap aku ikut keputusan Central Mosque London yang kater bila nak start puasa atau raya...dan tak semua orang akan ikut MSD...ader yang ikut pengumuman dari masjid2 berdekatan rumah derang...so macam tahun2 lepas, kalau kitaorang dah start puasa atau raya, masih ada lagi kawan2 kitaorang kat bandar2 lain belum start lagi...kitaorang dah semayang raya, derang masih lagi makan sahur...

pepun kalau mengikut Central Mosque Birmingham, 1 Ramadhan dijangka jatuh pada hari khamis nie, 13 September...tinggal 2 hari lagi...tak sabar rasanya...
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

0 Comments:

Catat Ulasan

Links to this post:

Buat Pautan